WILLEMSTAD – Luigiano F., verdachte in de moordzaak van de Curaçaose politicus Helmin Wiels, is dood in zijn cel op Curaçao gevonden. Dat maakt het Openbaar Ministerie op Curaçao bekend.

Volgens perswoordvoerder Guillano Scoop wijst alles in de richting van zelfmoord, maar onderzoek moet dat uitwijzen. Het OM wil vooralsnog niet meer details over de omstandigheden waarin de verdachte is overleden, vrijgeven.


Direct na de vondst van het lichaam van F. in zijn cel is de Landsrecherche met onderzoek en ondervraging van de aanwezige bewakers begonnen. De politie heeft een deel van Barber afgezet vanwege een toeloop van nieuwsgierige mensen.

Cel
F., ook wel bekend als ‘Pretu’, zat in een politiecel in Barber. Dat is een dorpje ten westen van Willemstad. Hij was net deze week overgeplaatst vanuit de zwaarbeveiligde Marechaussee Brigade naast de marinekazerne Suffisant. Pretu werd daar bewaakt door de Koninklijke Marechaussee. De overplaatsing van F. naar Barber gebeurde na een uitspraak van de rechter eind augustus. Hij zat toen meer dan 60 dagen in een marinekazerne en moest volgens de rechter worden vastgehouden in een cel die beter is ingericht voor langdurig verblijf. Hij zat in voorlopige hechtenis nadat hij in juni in Zoetermeer was gearresteerd en overgebracht naar Curaçao.

Pretu wordt verdacht van de moord op Raul M., ook wel bekend onder de naam ‘Bolle’. Die wordt door de politie gezien als een van de daders van de moord op Helmin Wiels. De Curaçaose politicus werd op 5 mei doodgeschoten.
Door Dick Drayer