De vlag van Bonaire - foto: Belkis Osepa

De vlag van Bonaire – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – “Niet blijven schreeuwen dat het slecht gaat, maar bekijk jezelf in de spiegel en begin aan jezelf.” Dat is de boodschap van een Bonairiaan tijdens de viering van Dia di Bonaire.

 
Bonairedag stond in het teken van samen het eiland herdenken, samen kijken naar het hijsen van de Bonairiaanse vlag en samen op culturele wijze laten zien waar het Bonairiaanse volk voor staat.

 
Een reportage van Belkis Osepa

 
De festiviteiten in het Wilhelminapark op de Dia di Boneiru zijn als vanouds traditioneel en gericht op cultuur. Ook gezaghebber Lydia Emerencia en gedeputeerde Silvana Janga-Serfilia benadrukten in hun toespraken het belang van samenhorigheid. Janga-Serfilia: “We zijn bewust van onze diversiteit en mogelijk ook van de meningsverschillen, maar we moeten samenwerken aan de eenheid. Want alleen dan is er voorspoed voor Bonaire en kunnen we leven in harmonie en zorgen voor een beter kwaliteit van leven voor de toekomstige generaties.”

 
Eerlijkheid
Emerencia benoemde de moeilijke tijd waarin Bonaire zich nu bevindt. De gezaghebber deed een beroep op elke Bonairiaan om de deugden van eerlijkheid te blijven nastreven. “Onze voornaamste uitdaging is om te zorgen voor eerlijkheid, ondanks alle stevige discussies. We kunnen de eerlijkheid van Bonaire waarborgen door hoop te blijven hebben en streven naar excellentie.”

 
De Bonairaan op straat heeft ondanks de samenhorigheid op de Dia di Boneiru, ook zijn zorgen. Ondanks vooruitgang op bepaalde gebieden moet er nog veel gebeuren. Een zorg is de dure levensonderhoud op het eiland.

 

Tijdens de Dia di Boneiru benoemde het Openbaar Lichaam drie ereburgers voor hun mooie bijdrage aan Bonaire. De ereburgers zijn: Gabriel Mercera, Raymundo Saleh en Edith Schneider-Craane -foto: Belkis Osepa

Tijdens de Dia di Boneiru benoemde het Openbaar Lichaam drie ereburgers voor hun mooie bijdrage aan Bonaire. De ereburgers zijn: Gabriel Mercera, Raymundo Saleh en Edith Schneider-Craane -foto: Belkis Osepa