Officier van Justitie Henry Hambeukers - foto: Belkis Osepa

Officier van Justitie Henry Hambeukers – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Het Openbaar Ministerie (OM) op Bonaire is klaar voor de regiezitting van de Zambezi-zaak die op 25 november plaatsvindt. De inhoudelijke behandeling vindt later plaats en zal meerdere dagen duren.

 
“Het onderzoek is klaar, het Openbaar Ministerie is klaar, dus we wachten af”, aldus officier van Justitie Henry Hambeukers. Hij stelt dat hoewel alles klaar is, het OM doorwerkt aan het dossier om het goed te bestuderen en ‘goed beslagen ten ijs te komen’ op 25 november. Hambeukers laat weten dat op die datum de rechter, het OM en de verdediging bij elkaar komen om te kijken wat er nog moet gebeuren.

 
Belkis Osepa in gesprek met Henry Hambeukers

 
Wensen
Hambeukers: “De vraag is of wat er nu ligt voldoende is voor de rechter om een beslissing te nemen na een onderzoek. Het kan dus zijn – daar reken ik een beetje op – dat de verdediging zegt dat dit en dat nog moet gebeuren. De rechter zal aanhoren wat de wensen zijn en beslissen of deze wensen allemaal gerechtvaardigd zijn.”

 
Verdachten
De drie verdachten die een dagvaarding hebben gekregen zijn: Ramoncito Booi, Burney El Hage en zijn vrouw Ginia El Hage-Cicilia. De verdediging wordt gedaan door het advocatenkantoor Knoops’advocaten van de bekende strafpleiter Geert-Jan Knoops. Het echtpaar El Hage verdacht wordt van valsheid in geschrifte op grond van hypothecaire leningen. Daarnaast wordt Burney El Hage ook verdacht van corruptie. Ramoncito Booi wordt verdacht van corruptie en het medeplegen van valsheid in geschrifte in een notariële akte.

 
Door Belkis Osepa