Hoofdofficier Hans Wesselink - foto: Today / Milton Pieters

Hoofdofficier Hans Wesselink – foto: Today / Milton Pieters

PHILIPSBURG – Na 38 jaar in overheidsdienst, waarvan zestien jaar als hoofdofficier en de laatste elf jaar als advocaat-generaal, treedt Dick Piar terug per 1 februari volgend jaar. De 61-jarige Piar kondigde vrijdag zijn afscheid aan bij de opening van het kantoor van de advocaat-generaal in St. Maarten.

 
Met de opening van dit kantoor beschouwt Piar zijn taak als voltooid en is het tijd om het stokje aan een nieuwe generatie over te dragen.

 
Bij de opening was ook Hans Wesselink aanwezig, die voor de komende zes maanden gaat functioneren als hoofdofficier van Justitie in St. Maarten. Wesselink, die al met pensioen was, werkte van 1989 tot 1993 ook als officier van Justitie.

 
Opvolger
Na het vertrek van hoofdofficier Hans Mos per 1 augustus is het Openbaar Ministerie er nog steeds niet in geslaagd een opvolger te vinden. Dit moet nu zijn beslag krijgen in de komende zes maanden terwijl Wesselink de honneurs waarneemt. Wesselink zei dat hij geen strafzaken gaat doen maar dat hij zich uitsluitend zal bezighouden met leiding geven aan het parket, en dat hij mogelijk ook de media-contacten voor zijn rekening neemt.

 
Door Hilbert Haar