Harry Belafonte opent de vierde editie van het Curaçao North Sea Jazzfestival | Foto: Dick Drayer

Harry Belafonte opent de vierde editie van het Curaçao North Sea Jazzfestival | Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – De vierde editie van het Curaçao North Sea Jazz festival begon vrijdag niet met muziek, maar met een speciale boodschap van de ambassadeur van Unicef, Harry Belafonte. In 1985 stond de Amerikaanse zanger, acteur en activist aan de wieg van het lied We are the World van ‘USA for Africa’ een poging van talloze artiesten om geld in te zamelen voor Afrika.

 
Belafonte wil dat de muziek, die mensen verbindt, ook laten spreken voor de miljoenen kinderen die jaarlijks sterven als gevolg van armoede. De boodschap omvatte ook de ambitie van initiator en godfather van de Curaçaose editie van het North Sea Jazz festival, Gregory Elias: “Ik ‘misbruik’ mijn eigen podium om de wereld een boodschap te geven.”

 
Een reportage van Dick Drayer

 
Door Dick Drayer