Kizzy McHugh sluit zaterdag de Etta James Stage af

Kizzy McHugh sluit zaterdag de Etta James Stage af

WILLEMSTAD – De vrolijke zangeres Kizzy McHugh is weer op het eiland waar haar carrière begon, en niet zomaar. Zaterdagavond staat zij op de bühne van de Etta James Stage tijdens het Curaçao North Sea Jazz Festival.

 
Ondanks dat zij elf jaar in Amerika heeft gewoond en zich nu heeft gevestigd in Nederland, blijft Curaçao een speciale plek voor haar. “Mijn navelstreng is in Nederland, ik ben gevormd in Amerika maar mijn hart ligt echt op Curaçao”, zegt Kizzy poëtisch.

 
Verslaggeefster Leoni Leidel-Schenk sprak met Kizzy over haar weg in de harde entertainmentwereld, haar nieuwe album en waarom bezoekers, ondanks dat ze gelijk optreedt met Prince, naar haar optreden moeten komen kijken.

 
Leoni Leidel-Schenk in gesprek met Kizzy McHugh

 
Gedichten
Onlangs heeft Kizzy haar debuutalbum “Unspoken Rhyme” uitgebracht. De Caribische zangeres heeft veel van haar nummers zelf geschreven, met als inspiratie haar gedichten die ze van jongs af aan heeft bewaard. Bij haar optreden heeft ze lokale dansers en de lokale componist Errol Colina betrokken om haar show een Curaçaos tintje te geven.

 
Door Leoni Leidel-Schenk