DEN HAAG – Curaçao en Nederland werken momenteel niet structureel samen op het gebied van jeugdreclassering. Dat schrijft minister Ronald Plasterk in antwoord op Kamervragen van PvdA‘er Roelof van Laar.

De directeuren van de Voogdijraden van de Koninkrijkslanden en de Voogdijraad BES hebben onlangs wel overlegd om te kijken waar samenwerking mogelijk is op het gebied van justitieel jeugdbeleid.

Plasterk verwacht dat er in de nabije toekomst meer uitwisseling van expertise over jeugdreclassering zal komen tussen de voogdijraden van Curaçao en de BES-eilanden.

Plasterk herhaalt zijn wens om zich samen met de andere Koninkrijkslanden in te zetten voor het verbeteren van de kinderrechten in het Koninkrijk. Dit zei hij eerder na publicatie van de Unicef-rapporten over kinderrechten. Hij brengt daarbij wel in herinnering dat Curaçao, Sint Maarten en Aruba nog steeds primair verantwoordelijk voor de kinderrechten in hun land.

Door Jamila Baaziz