Advocaat Geert-Jan Knoops - foto: Belkis Osepa

Advocaat Geert-Jan Knoops – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Advocaat Geert-Jan Knoops bevestigt dat zijn kantoor is benaderd door ex-politieke leider van de UPB Ramonsito Booi en huidige UPB-gedeputeerde Burney El Hage van Bonaire, met de vraag om rechtsbijstand te verlenen. Vorige week is bekend geworden dat de zogenoemde Zambezi-zaak, waarin Booi en El Hage verdachten zijn, op 25 november aanvangt.

 
De bekende Nederlandse strafrechtpleiter Knoops wil niet ingaan op vragen over een mogelijke verdediging van Booi en El Hage. Hij geeft vooralsnog ook niet aan of hij het verzoek voor rechtsbijstand heeft aangenomen.

 
Het Openbaar Ministerie BES heeft de datum van de behandeling van de Zambezi-zaak nog niet officieel bekendgemaakt. David van Delft, hoofdofficier van Justitie, geeft ook nog geen commentaar omdat ‘direct betrokkenen eerst geïnformeerd moeten zijn’, aldus Van Delft.

 
Zambezi
De zogenoemde Zambezi-zaak is naar aanleiding van het omvangrijke onderzoek naar het Zambezi-dossier. Er is onderzoek verricht naar fraude, steekpenningen en witwaspraktijken. De voornaamste verdachten, Booi en El Hage, hebben in het verleden gebruikgemaakt van twee advocaten uit Curaçao. Nu hebben ze de topadvocaat Geert-Jan Koops verzocht hen te verdedigen.

 
Spelonk
Los van zijn bekendheid in Nederland, heeft Knoops hoge ogen gegooid op Bonaire voor zijn verdediging in de Spelonk-zaak, die nu heropend wordt in november. Het is Knoops en zijn collega’s gelukt aan te tonen dat de verdachten onterecht waren veroordeeld voor dubbele moord.

 
Door Belkis Osepa