Van links naar rechts: minister Michelle Hooyboer-Winklaar (AVP) van Sociale Zaken, CBS-directeur Martijn Balkestein en CBS-programmeur Yasmara Pourrier - foto: Ariën Rasmijn

Van links naar rechts: minister Michelle Hooyboer-Winklaar (AVP) van Sociale Zaken, CBS-directeur Martijn Balkestein en CBS-programmeur Yasmara Pourrier – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft alle resultaten van de census van 2010 online beschikbaar gesteld. Hierdoor is Aruba nu naast St. Lucia het tweede land in het Caribisch gebied dat haar laatstgehouden volkstelling volledig online heeft staan.

 
Op de website van het CBS is het nu mogelijk om vrij nauwkeurige censusdata te verzamelen. Er is echter voor gezorgd dat de data anoniem blijft. Overigens kunnen vooralsnog alleen gebruikers van Microsoft Internet Explorer en bepaalde versies van Mozilla Firefox de data bekijken. Andere browsers ondersteunen de huidige versie van het programma nog niet. Een nieuwe versie die bijvoorbeeld Google Chrome ondersteunt verschijnt eind van het jaar.

 
Luister naar Ariën Rasmijn in gesprek met CBS-directeur Martijn Balkestein

 
Door Ariën Rasmijn