Kerwin herdenking 20 augustus 2013 - foto: Jamila Baaziz

Kerwin herdenking 20 augustus 2013 – foto: Jamila Baaziz

AMSTERDAM – De 29ste herdenking van de moord op de Antilliaanse jongen Kerwin Duinmeijer vond dinsdag 20 augustus plaats op de Dam in Amsterdam, vlakbij de plek waar hij in 1983 op 15-jarige leeftijd werd neergestoken door een 16-jarige skinhead.

De moord op Kerwin wordt door velen beschouwd als de eerste racistische moord in Nederland, hoewel de rechter dit nooit bewezen achtte. Kerwin is het symbool geworden van de strijd tegen racisme in Nederland.

Verslag van 29ste Kerwinherdenking door Jamila Baaziz

Tijdens de herdenking werden voor het eerst ook vier Kerwin Awards aangereikt.  De Vrienden van Kerwin, de stichting die de herdenking al sinds 1983 organiseert, wil hiermee organisaties in het zonnetje zetten die strijden voor betere kinderrechten. De winnaars van 2013 zijn: Stichting Streetcorner in Zuidoost, de gemeente Amsterdam, Defence for Children en de Curaçaose stichting Bos di Hubentut.

 

Door Jamila Baaziz