Francesco Corallo, rechts op de foto

Francesco Corallo, rechts op de foto

PHILIPSBURG – Francesco Corallo heeft zich afgelopen zondag gemeld bij de Italiaanse autoriteiten. De eigenaar van het gokimperium BPlus Giocolegale en van onder andere het Atlantis Casino in Sint Maarten, hield zich schuil in de Dominicaanse Republiek sinds hij vorig jaar augustus op de opsporingslijst van Interpol werd geplaatst

Corallo werd verdacht van het betalen van steekpenningen voor een omvangrijke lening van de Banco Popolare di Milano, die hij gebruikte om vergunningen voor het exploiteren van ‘video lottery terminals’ te betalen.

 
Normale lening
Corallo heeft deze beschuldigingen altijd ontkend en gezegd dat het om een normale lening ging die door zijn bedrijf volgens de regels wordt afbetaald. In een artikel in het Britse gaming magazine G3 gaf Corallo vorig jaar aan dat de beschuldigingen zijn geënsceneerd door concurrenten die hem buitenspel willen zetten.

 
Samenzwering
Corallo’s advocaat Claudio Indelicato stelde in een verklaring te verwachten dat zijn cliënt slechts zal worden vastgehouden voor de tijd die de autoriteiten nodig hebben voor ondervraging. Indelicato verklaarde ook dat de meeste beschuldigingen inmiddels zijn ingetrokken en dat alleen een verdenking tot samenzwering nog openstaat. Dat vereist bewijs voor criminele activiteiten. Corallo is nog nooit voor een misdrijf veroordeeld.

 
Door Hilbert Haar