Een aantal van de artsen die erkenning van hun diploma wil. Tweede van links is woordvoerder Christian Mejia. (Foto Ariën Rasmijn)

Een aantal van de artsen die erkenning van hun diploma wil. Tweede van links is woordvoerder Christian Mejia. (Foto Ariën Rasmijn)

ORANJESTAD — Een groep afgestudeerde Arubaanse artsen hebben gisteren 11.254 handtekeningen van burgers en een manifest aangeboden aan premier Mike Eman (AVP) en statenvoorzitter Paul Croes. De handtekeningen waren in een periode van amper drie weken verzameld.

In het manifest stellen de artsen dat zij worden achtergesteld, ondanks dat zij een gedegen opleiding hebben. Ook pleiten zij voor kwaliteitszorg op het eiland en toetsing op basis van kwaliteit en niet van waar de artsen hebben gestudeerd. De groep van twaalf artsen wil aan de hand van een lokale toetsing erkenning van hun diploma’s. De regering begint op haar beurt inmiddels ook oor te krijgen voor het verzoek van de artsen, maar zegt eerst op zoek te willen gaan naar een geschikt traject.

 
Luister naar Ariën Rasmijn in gesprek met artsenwoordvoerder Christian Mejia en premier Mike Eman.

 
Door Ariën Rasmijn