personeel van het Medical Centre protesteert tegen de komst van de nieuwe directeur - foto: Andrew Dick

Personeel van het Medical Centre protesteert tegen de komst van de nieuwe directeur – foto: Andrew Dick

PHILIPSBURG – De leden van de  St. Maarten Windward Island Health Care vakbond hebben een demonstratie gehouden bij het ziekenhuis. Ze zijn het niet eens met de keuze voor Gersji Rodrigues Pereira als nieuwe directeur van de instelling.

De stichting die het ziekenhuis beheert en die Rodrigues Pereira wil aannemen wordt verweten een besluit te hebben genomen zonder het personeel daarin te kennen. Niet enkel de procedure, ook de keuze voor de persoon is in het verkeerde keelgat geschoten.

Luister naar de reportage van Andrew Dick

Vakbondsvoorzitter Julian Lynch verklaarde dat de bond de antecedenten van de kandidaat had nagetrokken en dat daar geen positief beeld uit is naar voren gekomen. De vakbondsleden die in het ziekenhuis werken zeggen nu dat de kandidaat niet welkom is. Rodrigues Pereira is eerder in Nederland falend beleid verweten in de ziekenhuizen van Lelystad en Emmeloord en werd daar vijf jaar geleden gedwongen tot aftreden.

Door Andrew Dick