cover van de gids - beeld: Unified St. Maarten Connection

cover van de gids – beeld: Unified St. Maarten Connection

HILVERSUM – Caribische studenten kunnen in een handige ‘survival guide’ lezen hoe ze hun tijd in Nederland succesvol kunnen overleven.

Unified St. Maarten Connection (USC) maakte een uitgebreide gids met tips en trucs, gebaseerd op de ervaringen van Sint Maartense studenten en net afgestudeerden die zich recentelijk in Nederland vestigden.

In de Engelstalige gids staat alle praktische informatie die een nieuwkomer nodig heeft: van de documenten die nodig zijn om in te schrijven bij de gemeente tot tips om te gaan met de kou in de winter (het geheim: trek laagjes aan!). Wie daarna nog vragen heeft kan terecht op het Facebook-forum, of het forum op de website van USC.

Met de – gratis te downloaden – gids hopen de makers dat het wennen aan het leven in Nederland wat makkelijker gaat.

Door Jamila Baaziz