De Arubaanse bursalen bij aankomst op Schiphol - foto: Kabinet van Aruba

De Arubaanse bursalen bij aankomst op Schiphol – foto: Kabinet van Aruba

ENGELUM – Arubaanse bursalen die van Schiphol op weg waren naar studiesteden Leeuwarden en Groningen zijn betrokken geweest bij een busongeluk. Volgens een politiewoordvoerder zijn er drie lichtgewonden. De rest heeft alleen schaafwonden en is geschrokken.

De bursalen hebben hun reis inmiddels voortgezet.

De chauffeur van de bus met ongeveer dertig Arubaanse bursalen verloor bij het dorp Engelum in de provincie Friesland de controle over de bus, waardoor deze op zijn kant in een sloot belandde.

De politie onderzoekt nog hoe de bus van de weg raakte en wat er precies gebeurd is. Een aantal bursalen is in shock. Het ongeluk gebeurde toen zij al een lange reis van Aruba naar Nederland achter de rug hadden. De Arubaanse bursalen zijn vanmorgen aangekomen in Nederland.

De bursalen hebben via hun mentoren en het Kabinet van Aruba contact gehad met hun familie. De touringcarmaatschappij heeft inmiddels laten weten het ongeluk te betreuren.  Alle eventuele schade aan bezittingen van de bursalen zal door hen worden vergoed. De studenten kunnen hiervoor een formulier invullen en dit via hun mentor inleveren.

Door Jamila Baaziz