Komishón Anti-Fluoride verzamelt handtekeningen op het Brionplein (foto door Elisa Koek)

WILLEMSTAD – De vergadering van Komishón Anti-Fluoride, de minister van Volksgezondheid Ben Whiteman, Aqualectra en een fractie van Pueblo Soberano is uitgesteld tot 8 augustus.

“Premier Ivar Asjes was vorige week niet beschikbaar dus moest de vergadering verplaatst worden. Het is nu afwachten of er knopen worden doorgehakt 8 augustus”, vertelt vertelt Rutven Ellensburg, lid van de commissie.


Komishón Anti-Fluoride heeft binnen een paar weken meer dan 1500 handtekeningen opgehaald van mensen die fluoride uit het drinkwater willen hebben. “Er komen nog steeds handtekeningen binnen”, gaat Ellensburg verder. “We worden ook steeds zekerder van ons doel. Er zijn nog maar een paar landen op de wereld waar fluoride in het drinkwater zit en Curaçao hoort daar binnenkort niet meer bij.”


Aluminium
Op Curaçao zit momenteel 0.5 ppm fluoride in het water: dit is weinig, maar volgens Ellensburg nog steeds teveel. “In bronwater zit altijd een beetje fluoride, maar in zeewater zit niks. Dit wordt er echt bewust aan toegevoegd. De combinatie met aluminium maakt de fluoride giftig en ook al is het maar 0.5 ppm, na tientallen jaren is dit schadelijk voor de mens.”

Door Elise Koek