PHILIPSBURG – De vereniging van assurantiemakelaars Siba heeft de noodklok geluid omdat verschillende verzekeringsmaatschappijen niet langer enige vorm van dekking aanbieden voor scooter rijders.  Siba-voorzitter Neil Henderson zegt dat de beslissing van deze verzekeraars in strijd is met een artikel in de Landsverordening Aansprakelijkheid Motorrijtuigen.

Siba-voorzitter Neil Henderson. Foto Today

Siba-voorzitter Neil Henderson. Foto Today


Henderson wil over dit onderwerp zo snel mogelijk een discussie met het parlement. De Siba wil bij die gelegenheid ook spreken over het oprichten of activeren van een garantiefonds voor verkeersslachtoffers.
De assurantiemakelaars hebben voorts gesproken met vertegenwoordigers van de Centrale Bank over de oprichting van een Assurantie Commissie die een oogje moet houden op belangenverstrengeling in de sector.
Voglens Henderson is het ook hoog tijd voor het parlement om werk te maken van een gedragscode voor de verzekeringssector en een regeling die gaat over verzekeringen en annuiteiten. Tot slot wil de Siba met het parlement spreken over de invoering van de nationale zorgverzekering en de implicaties daarvan voor de sector.
Door Hilbert Haar