WILLEMSTAD – Minister Nelson Navarro van Justitie heeft de politie gevraagd een inventarisatie te maken van alle aangiftes door stagiaires.

Minister van Justitie Nelson Navarro - foto: Dick Drayer

Minister van Justitie Nelson Navarro – foto: Dick Drayer

Dit naar aanleiding van de klacht van directeur Maarten de Jong van bureau Wereldstage dat de politie niet altijd serieus werk maakt van aangiftes door stagiaires na roofovervallen of andere criminaliteit.
Maarten de Jong deed deze week zijn beklag tegenover de Telegraaf over de veiligheid van stagiaires op Curaçao. Zijn organisatie biedt jaarlijks ongeveer 1200 studenten uit Nederland een stageplek aan en ziet het aantal incidenten waarbij zijn stagiaires zijn betrokken toenemen. De politie zegt echter dat veel aangiftes vals zijn en dat die de discussie over veiligheid en de zorg van de politie daardoor ‘vervuild’.

Nelson Navarro in gesprek met Dick Drayer