Devon OttoPHILIPSBURG – Moordenaar Devon Otto is vorige week neergestoken in de Pointe Blanche gevangenis door twee mede-gevangenen. De twee verdachten zijn aangehouden. Otto onderging een spoedoperatie in het ziekenhuis; zijn conditie is stabiel.


Otto zit een gevangenisstraf van 30 jaar uit voor de moord op 31 maart 2008 op Stanley Gumbs, een poging tot doodslag op een andere man, en een overval op drie Amerikaanse toeristen. Vorig jaar juli werd hij bovendien veroordeeld tot 9 jaar voor een schietpartij in september 2011 in de gevangenis in Curaçao. Otto trof Lysandro Alvin Kani in zijn linkeroog, nek, arm en borst, kennelijk in opdracht van een drugsbende die met Kani slag levert om de hegemonie over de drugsmarkt in Curaçao. Otto raakte een tweede gevangene, Steven Ansel Servanie, in zijn been. Lysandro Kani werd na de schietpartij vrijgelaten. Hij is sindsdien spoorloos.

 
Otto was destijds naar Curaçao overgeplaatst omdat hij in Pointe Blanche niet was te handhaven, maar na het schietincident werd hij door Curaçao naar St. Maarten geretourneerd. De vorige minister van Justitie, Roland Duncan, wilde Otto overplaatsen naar een gevangenis in Nederland omdat hij een te groot gevaar werd geacht voor de veiligheid van anderen in Pointe Blanche. Tot op heden is daar niets van terechtgekomen, omdat Nederland eerst de afhandeling van alle rechtszaken wil afwachten. Het hoger beroep tegen de veroordeling voor de schietpartij in Curaçao loopt nog.

Door: Hilbert Haar