Een bezoeker zet zijn handtekening onder de petitie (foto: Elisa Koek)

Een bezoeker zet zijn handtekening onder de petitie (foto: Elisa Koek)

WILLEMSTAD – Het enige land in het Koninkrijk dat fluoride in het water heeft, is Curaçao. Dit is volgens Komishón Anti-Fluoride onaanvaardbaar en sinds een aantal maanden doen zij er alles aan om dit duidelijk te maken. In de media kwamen ze al vaker naar buiten met hun standpunt en zaterdag hielden zij een handtekeningenactie op het Brionplein. Het uiteindelijk doel: ‘ Weg met fluoride!’

Elisa Koek in gesprek met de actievoerders

“Fluoride is een gif”, stelt Rutven Ellensburg, lid van Komishón Anti-Fluoride. “Ik ben ervan overtuigd dat de overheid naar ons gaat luisteren en met Aqualectra gaat praten om fluoride uit het water te halen.” Ellensburg heeft de laatste dagen handtekeningen verzameld om zijn doel te behalen. Hij denkt dat 1000 handtekeningen genoeg moet zijn om de overheid zo ver te krijgen fluoride af te schaffen. “We halen zeker 1000 handtekeningen en dit toont al aan dat er iets moet veranderen. Toch gaan we waarschijnlijk door om te laten zien dat het volk het echt niet meer wil.”

Door Elisa Koek