Natalie Simpson (Speranza) en Obi Abili (Tula) met Mikai Bibiana (Tula jr) tijdens de premiere van de film op Curacao (FOTO: Theo Meijer)

Natalie Simpson (Speranza) en Obi Abili (Tula) met Mikai Bibiana (Tula jr) tijdens de premiere van de film op Curacao (FOTO: Theo Meijer)

WILLEMSTAD – De film Tula the Revolt levert direct na de red carpet premiere van donderdag 11 juli op Curacao nu al uitverkochte zalen op. Dat melden bezoekers die vandaag achter het net visten om de voorstelling te bezoeken. De premiere op Curacao trok meer dan 500 bezoekers, waaronder ook de hoofdrolspelers uit de internationale cast. 

Tula the Revolt vertelt het waar gebeurde verhaal van Tula, een slaaf onder het Nederlands regime op Curacao in 1795 die een opstand begint tegen zijn onderdrukkers en dat uiteindelijk met de dood bekoopt. Tula is een Curaçaose volksheld en staat symbool voor vrijheid en gelijkheid.

Dick Drayer in gesprek met de cast en crew van Tula the Revolt

De film werd tijdens de red carpet premiere in drie afzonderlijke zalen getoond. Speciaal voor deze lancering van de film op het eiland, waar de film ook is opgenomen, waren de hoofdrolspelers Obi Abili (Tula), Natalie Simpson (Speranza) en Paul Bazely (Louis) uit Engeland overgevlogen. Bij de premiere, die bijna uitverkocht was, waren ook de Tweede Plaatsvervangende Gouverneur en de Directeur Generaal van de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst, Henk Brons, aanwezig. Beiden spraken na afloop lovend over de film.

Ook de lokale media heeft de film positief ontvangen en er hebben zich volgens de organisatie al bedrijven en instanties gemeld die graag de film in een educatief programma beschikbaar willen stellen voor op scholen. Tula the Revolt ging eerder deze maand in Nederland in premiere en draait nu in de Nederlandse, Curaçaose en Arubaanse bioscopen.

Door: Natasja Gibbs