Uriel Trustfull (tweede links) en Angeline de Ron-Tromp (in het roze) tijdens een persconferentie in de aanloop naar het event.

Uriel Trustfull (links) en Angeline de Ron-Tromp (in het roze) tijdens een persconferentie in de aanloop naar het event.

WILLEMSTAD – Meer dan duizend vrouwen verzamelden zich afgelopen zaterdagavond op het Brionplein op Curaçao om tijdens de eerste editie van het sport event ‘Ladies Run the Night’ stil te staan bij de strijd tegen borstkanker. Dat werd feestelijk gedaan doormiddel van een ‘ren route’ van vijf kilometer dwars door de binnenstad van Curaçao.

Het event dat voor het eerst werd georganiseerd door Curacao Fitness Professionals in samenwerking met de Curaçaose kanker awareness stichting Sinta Ros moest volgens de organisatoren vooral een feestelijke tint hebben. De dames die voor vijftien gulden hun deelname hadden vastgelegd kregen niet alleen een roze fitness shirt, maar werden ook gedurende de hele avond in de watten gelegd met drankjes, fruit, cosmetica, muziek en prijzen.

Hoop uitstralen
“Het is natuurlijk een heftig thema, maar samen willen we er vanavond op een positieve manier aandacht aan besteden en hoop geven”, zei Sinta Ros voorzitster Angelina de Ron-Tromp in haar speech gisteren op het Brionplein. De Ron Tromp werd zelf niet zo lang geleden ook overvallen door borstkanker en moest daarbij van beide borsten afstand doen. Ondanks deze tegenslag straalt de vijftig-jarige Curaçaoënaar: “ik leef en dat is belangrijk. Met nog meer bewustwording, begrip en vooruitgang in borstkankeronderzoek kunnen nog meer vrouwen en mannen borstkanker overleven en dat geeft hoop.”

Veel belangstelling
Ondanks het feit dat exact op hetzelfde moment er elders op het eiland diverse andere grote feesten gaande waren was de belangstelling groots. De gehele route, die liep vanaf het Brionplein door Pietermaai en Scharloo en Punda, was afgezet door de politie en overal stonden Curaçaoënaars de dames toe te juichen. Bij de finish was het een eruptie aan emoties: vele dames vielen elkaar in de armen en er werd daarna nog volop gedanst en gefeest.


Voor herhaling vatbaar
Uriel Trustfull van Curacao Fitness Professionals die het event organiseerde kijkt tevreden terug op de avond: “Dit is zeker niet de eerste en de laatste keer. Ik wil het concept van Ladies Run the Night vaker terug laten komen. Deze keer hebben we het verbonden aan Sinta Ros om bewustzijn te creëren en wie weet verbinden we het de volgende keer weer aan een ander goed doel, een ding is zeker de dames van Curaçao hebben bewezen dat ze een massa in beweging kunnen brengen en daar ben ik heel trots op.”

Door: Natasja Gibbs