advocaatPHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie van Sint Maarten heeft donderdag 14 jaar gevangenisstraf geeist tegen twee verdachten van de moord op Gaston Ambroise Gumbs. Stevenson P. en Sobiesky P. (geen familie) zijn volgens het OM schuldig aan de moord en het verbranden van het lijk op 10 november van vorig jaar. Gumbs werd eerst mishandeld en vervolgens omgebracht met twee nekschoten. Twee uur later verbrandden zijn moordenaars het lijk. De rechtbank doet op 24 juli uitspraak.

Volgens het Om wilde Gumbs 25 kilo cocaine kopen van zijn moordenaars voor een bedrag van 212,500 dollar.  Stevenson P. zat volgens het OM in ernstige geldnood nadat hij zelf bij een rip deal van twee kilo cocaine was beroofd. Zijn leverancier eiste geld en P. beschouwde het verzoek van Gumbs als een ideale gelegenheid om zijn eigen rip deal op te zetten en zijn financiele problemen op te lossen.

Sobiesky P. verscheen niet op de zitting en zijn zaak werd bij verstek behandeld; hij ontsnapte op 23 juni uit het politiebureau. Er is $5,000 beloning uitgeloofd voor informatie over zijn verblijfplaats en dat van twee anderen die met hem ontsnapten maar tot op heden ontbreekt ieder spoor.

De advocate van Stevenson P., Shaira Bommel, betwist dat het OM voldoende bewijs heeft voor een veroordeling en vroeg de rechtbank haar cliënt vrij te spreken. De advocaat van Sobiesky P., Geert Hatzmann, zei dat er geen bewijs is voor betrokkenheid van zijn cliënt bij de moord. Wel erkende hij betrokkenheid bij de lijkverbranding en vuurrwapenbezit. Maar voor die beschuldigingen volstaat volgens de advocaat een celstraf van 2 jaar.

Door: Hilbert Haar