KRALENDIJK – Op 1 januari 2014 krijgen Bonaire, Saba en Sint Eustatius een nieuwe postaanbieder. Het ministerie van Economische Zaken heeft een openbare aanbesteding uitgeschreven voor een nieuwe postconcessie voor de drie eilanden.

De Nieuwe Post Nederlandse Antillen (NPNA) bezorgt tot nu toe de post op de drie eilanden.  Eind vorig jaar liep de postconcessie af en

Foto: Belkis Osepa

Foto: Belkis Osepa

was het even onduidelijk of de NPNA de postbezorging op de drie eilanden zou voortzetten. Het postbedrijf vond dat er nieuwe afspraken moeten komen omdat de postbezorging op de BES-eilanden verliesgevend is. Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft toen besloten de postconcessie van NPNA te verlengen tot 1 januari 2014. Het postbedrijf moet tot einde van dit jaar onder meer  van brieven van ten hoogste 2000 gram vervoeren, brievenbussen en postbussen plaatsen en postzegels uitgeven.

Tegelijkertijd met de verlenging heeft het ministerie  is het nodige werk verricht om de procedure rond de offerteaanvraag in gang te zetten. Ook de NPNA kan op de gunning inschrijven, aldus het ministerie. De offerteaanvraag bevat onder meer een beschrijving van de concessie en van de procedure volgens welke de marktpartijen op de concessie kunnen inschrijven.

Uiterlijk 31 december 2013 is de postconcessie opnieuw gegund. Volgens het ministerie van Economische Zaken is het dan aan NPNA en de nieuwe concessiehouder om afspraken te maken over de positie van het huidige postpersoneel.

Door: Belkis Osepa