FOTOS IZI 088WILLEMSTAD – Izaam Moenir-Alam wil graag een ontmoeting met Claudia Melchers. De Curaçaoënaar ontvoerde Melchers in 2005 uit haar huis, terwijl haar twee kinderen toekeken, en zou haar graag uitleggen waarom hij dat deed. Moenir-Alam is inmiddels vrij en was deze week op Curaçao voor de presentatie van zijn boek.

Verslaggever Elisa Koek praat met Moenir-Alam over de ontvoering

Moenir-Alam reisde na de ontvoering terug naar zijn toenmalige woonplaats in Brazilië. Daar werd hij vrij snel in de boeien geslagen en opgesloten in de gevangenis van São Paulo. “Toen ik de cel werd binnengebracht, vroeg de celoudste mij of ik kon schaken. Toen ik ‘ja’ antwoordde, zei hij dat ik mocht blijven leven.” Moenir-Alam bracht zes maanden door in de gevangenis van São Paulo waarna hij overgebracht werd naar Rio de Janeiro en daar nog een jaar wachtte op uitlevering. “Ik was Nederlands staatsburger en verdiende niet om zo behandeld te worden. Mijn handlangers zaten wel gewoon in een Nederlandse gevangenis.” Om de gruweldaden duidelijk te maken, schreef Moenir-Alam het boek ‘Rattenval van Rio’.

Cocacabana
Moenir-Alam schreef eerder het boek Cocacabana over de ontvoering van Claudia Melchers, maar dit kon hij niet uitgeven. De vader van Melchers zorgde ervoor dat de rechter oordeelde dat sommige passages uit het boek gehaald moesten worden. Moenir-Alam is momenteel voorwaardelijk vrij en verblijft in Brazilië.

Door: Elisa Koek