Justitiële Inrichting Caribisch Nederland Foto: Belkis Osepa

Justitiële Inrichting Caribisch Nederland Foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Een uitgebreide controle in de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) op Bonaire heeft een aantal mobiele telefoons, drugs en zelfgemaakte wapens opgeleverd. Afgelopen dinsdag vond de controle plaats, die is uitgevoerd door de politie, douane met drugshond, Koninklijke Marechaussee en Arubaanse gevangenispersoneel.

Volgens de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) worden dit soort ‘schoonmaakacties’ regelmatig gehouden, maar deze was uitgebreider dan normaal. Het gevangenispersoneel van Aruba is speciaal overgekomen met hun hond, die getraind is om telefoons op te sporen.

De controle zal binnenkort ook plaatsvinden in de rest van de gevangenissen in Caribisch Nederland. Volgens de RCN is de actie goed verlopen. De gevangenen ervaren de controle als niet prettig, maar de veiligheid van de gedetineerden en personeel staat voor de directie op de eerst plaats, aldus de RCN.

Door: Belkis Osepa