PHILIPSBURG – Het parlement van Sint Maarten heeft op maandag 24 juni Gracita

Onafhankelijk parlementslid romain Laville feliciteertGracita Arrindell met haar verkiezing to vooritter van het parklement. Foto Pearl 98.1 FM

Onafhankelijk parlementslid Romain Laville feliciteert Gracita Arrindell met haar verkiezing tot voorzitter van het parlement – foto: Pearl 98.1 FM

Arrindell unaniem verkozen tot opvolger van Rodolphe Samuel als voorzitter. Arrindell was ook al de eerste voorzitter van het parlement toen dit in oktober 2010 aantrad. Vorig jaar moest zij plaatsmaken voor Samuel na de eerste regeringswissel in de geschiedenis van het nieuwe land Sint Maarten.


De oppositie probeerde te verhinderen dat de vergadering doorging door zich te beroepen op een artikel in het reglement van orde, maar dit werd door vice-voorzitter Romain Laville terzijde geschoven. Toen duidelijk werd dat de vergadering gewoon door zou gaan verlieten alle leden van de oppositiepartij National Alliance  de vergaderzaal.

 
Tijdens de vergadering bleek dat het onafhankelijk parlementslid Patrick Illidge zich bij de coalitie van UP, DP en Laville heeft aangesloten.

Voormalig voorzitter Samuel die van de nieuwe coalitie in mei een motie van wantrouwen aan zijn broek kreeg en vervolgens na enige aarzeling zijn ontslag indiende, kwam vorig jaar in het parlement nadat National Alliance partijleider William Marlin minister van Openbare Werken werd. Samuel is nu lid van het parlement, terwijl Marlin zowel zijn post als minister als zijn positie in het parlement kwijt is.

Door Hilbert Haar