KRALENDIJK – Een foto op Facebook van een gevilde,

De gewraakte foto met de mishandelede ezel

De gewraakte foto met de mishandelde ezel

opgehangen ezel in Rincon op Bonaire heeft ertoe geleid dat parlementslid Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren vragen stelde aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

De foto is gemaakt door de ezelopvang Donkey Sanctuary op Bonaire. Eigenaar Marina Melis vertelt op Facebook dat ze met haar team in Rincon op zoek waren naar een gewonde ezel. “Met het plaatsen van de foto willen we laten zien wat voor afschuwelijks er nog met loslopende ezels op Bonaire gebeurt. We kwamen per ongeluk op een privéterrein. Op een hekwerk waren drie gevilde ezels opgehangen. We zagen de ezelshoofden met daaraan het complete vel met poten en staarten die van de ezels waren afgestroopt”, schrijft Marina Melis.

Thieme vraagt aan Dijksma of ze op de hoogte is van de beelden over de opgehangen ezels. Ze wil ook van de staatssecretaris weten hoe het staat met het beheerplan van verwilderde ezels dat Bonaire al geruime tijd in ontwikkeling heeft.

Marina Melis bekritiseert het feit dat er niets gedaan wordt tegen de personen die de ezels doden. “We kunnen niet begrijpen dat iemand dit de onschuldige ezels opzettelijk aandoet en dst dit gewoonweg straffeloos kan gebeuren op Bonaire.”

Thieme wil van Dijksma weten of ze de Bonairiaanse overheid gaat vragen of en op welke wijze zij de wreedheden en misstanden met ezels gaat onderzoeken en bestrijden.

Door Belkis Osepa