KRALENDIJK – Internationale en lokale kitesurfers promoten hun sport tijdens de Heineken Kite Ride Bonaire. De hele week waren er spectaculaire sprongen en mooie trucs te zien tijdens de diverse wedstrijden.

De professionele Nederlandse kitesurfer Ruben Lenten  Foto: KRB

De professionele Nederlandse kitesurfer Ruben Lenten Foto: KRB

Kitesurfers Jeroen Roevros uit Bonaire won de hangtime-wedstrijd van de Kite Ride. Tijdens zijn spectaculaire sprong deed hij zijn board af, draaide ‘m rond en deed ‘m weer aan zijn voeten. De jury was daar van onder de indruk. “Ik deed blijkbaar de mooiste truc tijdens mijn sprong”, aldus een blije Roevros.

Voor veel liefhebbers van de sport is de Kite Ride Bonaire de kans om professionele kitesurfers bezig te zien. Professionelen gaven ook deze week hun tips & tricks prijs aan de deelnemers voor de Ride With the Pro’s.

Deze week streed ook de zestienjarige Jop Heemskerk uit Zandvoort tegen kitesurfers uit de wereldtop. Hij won de laatste wildcard voor de wedstrijden van de Heineken Kite Ride Bonaire. De getalenteerde Zandvoorter is de jongste deelnemer aan het internationale wakestyle kitesurfevenement.

Door Belkis Osepa