KRALENDIJK – In augustus gaan de vakbonden van de ambtenaren weer aan tafel zitten met de werkgever Rijksdienst Caribisch Nederland om verder te praten over veranderingen in het eerder bereikte cao-onderhandelingsresultaat. Voor die tijd lukt het niet meer om het resultaat te bekrachtigen in een overeenkomst.

De vakbonden en de rijksdienst onderhandelden afgelopen dagen intensief op Sint Eustatius in het sectoroverleg Caribisch Nederland. Er is geconstateerd dat er toch nog meer tijd nodig is om tot een akkoord te komen over de arbeidsvoorwaarden van de ambtenaren. Er blijkt veel weerstand en onduidelijkheid te zijn bij de achterban van de vakbonden ABVO, NAPB, STRAF/ACOM/ACP en WICSU, met name over de voorgestelde salarisharmonisatie. De bonden hebben op diverse punten in het bereikte onderhandelingsresultaat aangepaste voorstellen gedaan. De rijksdienst gaat de punten uitwerken om te kijken of ze haalbaar zijn.

Half juni heeft het politievakbond NAPB-BES geëist om weer aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. De politie stelde ontevreden te zijn over het onderhandelingsakkoord. De leden van het korps politie wezen vooral op het verschil tussen de politie in Caribisch Nederland en de politie in Europees Nederland.

In het nieuwe overleg eind augustus moet blijken of een niet arbeidsvoorwaardenpakket de achterbannen voorgelegd kan worden.