Eigenaar en directeur Emile Kelkboom (rechts) doet nog een laatste dansje in de studio van Radio Kelkboom. Links een nog werkende (!) microfoon dat minstens zou oud is als de 59-jarige zender. Foto: Ariën Rasmijn

Eigenaar en directeur Emile Kelkboom (rechts) doet nog een laatste dansje in de studio van Radio Kelkboom. Links een nog werkende (!) microfoon die minstens zou oud is als de 59-jarige zender. Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD – ‘Dansen in een plas tranen’, zo noemde programmamaker Ito Tromp de laatste uitzending van Radio Kelkboom. Het oudste radiostation van Aruba ging afgelopen zondag na 59 jaar definitief uit de lucht. Radiomakers en vrienden van het station kwamen allemaal langs de studio om afscheid te nemen van de eerste commerciële zender en opnamestudio van het eiland.

Luister naar de reportage van Ariën Rasmijn