Logo van het Electric Festival.

Logo van het Electric Festival.

ORANJESTAD — Aruba krijgt een nieuw festival en congres voor electronische muziek. Vandaag werd officieel aangekondigd dat Electric Festival volgend jaar in juni voor het eerst wordt gehouden.

Het festival wordt georganiseerd door onder meer Amsterdam Dance Event (ADE). Hoofdsponsor is Aruba Tourism Authority (ATA). Naast een festival met verschillende dance-acts worden ook studiosessies, workshops en presentaties georganiseerd voor en door producers, deejays en fans. Het festival richt zich met name op Latijns-Amerika en het caribisch gebied. ATA staat achter het evenement omdat omdat zij hiermee jongere toeristen met een hoger inkomen uit de regio hoopt aan te trekken.

DJ Chuckie

Dat het evenement pas volgend jaar wordt gehouden hoeft niet te betekenen dat niet dit jaar al wat wordt gedaan. Tussen 6 en 8 september worden een aantal evenementen georganiseerd met als hoogtepunt een concert van de op Aruba woonachtige deejay en producer Chuckie. Bovendien doet zijn stichting Play Foundation tijdens dat weekend haar eerste donatie van zonnepanelen aan een school op het eiland. Het uiteindelijke doel is om voor 2020 84 scholen te voorzien van zonnepanelen.

Door: Ariën Rasmijn