Ex-studenten bij een bijeenkomst van de Marilyn Alcalá Wallé Foundation

Ex-studenten bij een bijeenkomst van de Marilyn Alcalá Wallé Foundation

WILLEMSTAD – Ex-studenten op Curaçao die duidelijkheid willen over betalingsregelingen voor hun studieschuld, moeten nog even geduld hebben. “Zij kunnen beter wachten tot er meer bekend is over onze mogelijke nieuwe aanpak”, geeft Stichting DUO  aan. Vandaag vond een tweede gesprek plaats tussen DUO en Fundashon Marilyn Alcala Wallé over de studieschuldenproblematiek onder ex-studenten op Curaçao.

Ex-studenten die op zoek zijn naar basisinformatie kunnen contact opnemen met vragen@duo.com. Dit gaat om vragen over de hoogte van hun studieschuld of de mogelijkheid van draagkrachtmeting. Dit laatste is belangrijk voor ex-studenten die momenteel een bedrag aflossen dat zij te hoog vinden.


Petitie

Vorige week spraken DUO en Fundashon Marilyn Alcalé Wallé ook al over de studieschuldenproblematiek onder Curaçaoënaars. De gesprekken zijn het resultaat van de petitie die bijna twee weken geleden naar de Nederlandse minister van Onderwijs Jet Bussemaker is gestuurd. De petitie bestond uit meer dan 600 handtekening en verschillende casussen van ex-studenten op Curaçao die, soms onnodig, in de problemen zijn gekomen met het terugbetalen van hun studieschuld. DUO gaf na het lezen van de petitie aan nu pas een idee te hebben van de situatie. De partijen willen in samenwerking met Stichting Studiefinanciering Curaçao tot een oplossing komen.