Gezaghebber Lydia Emerencia Foto: Belkis Osepa

Gezaghebber Lydia Emerencia Foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – “Om over spanningen te spreken, moet het voor mij erger zijn”, dat zegt gezaghebber Lydia

Emerencia van Bonaire naar aanleiding van de commotie van de afgelopen dagen over de relatie binnen het bestuurscollege. De eilandsraad heeft zelfs een beroep gedaan op Emerencia om te werken aan eenheid van bestuur.

Gezaghebber Emerencia in gesprek met Belkis Osepa

Op Bonaire wordt al lange tijd gesproken over een onwerkbare situatie binnen het college. In de laatste vergadering van de eilandsraad ging het er hard aan toe tussen de gedeputeerden en Emerencia. Ondanks de koude oorlog tussen de leden van het bestuurscollege, stelt Emerencia dat er slechts sprake is van ‘verschil van meningen’. “Daarnaast zijn er ook verschillen in persoonlijkheden en in stijlen. Maar als bestuurscollege hebben we bepaalde instrumenten en strategieën om ons werk te doen. Ik ben best tevreden. Ik durf met stelligheid te zeggen dat we absoluut geen stagnatie hebben in de overheid.”

Emerencia heeft twee dagen na de motie van de eilandsraad al een plan uitgewerkt om te komen tot eenheid van bestuur. “Ik hoop mijn collega’s mee te krijgen. Ik doe wat ik moet doen. Maar ik kan niemand dwingen. Het is de verantwoordelijkheid van elk om mee te werken.”

Door: Belkis Osepa