Liseo

KRALENDIJK –Op  Liseo Boneriano, de havo/vwo-unit van het Scholengemeenschap Bonaire (SGB), liepen gisteren ruim dertig leerlingen met blije gezichten rond. De examenuitslagen werden net als op andere middelbare scholen in de Cariben en in Nederland, bekend gemaakt. Helaas valt het slagingspercentage tegen, aldus unit-directeur Joost Latiers.

Achttien 6 vwo-leerlingen deden het eindexamen. Daarvan is elf geslaagd (61%) en 7 gezakt.  Van de havo is 52% van de examenleerlingen geslaagd. In totaal deden havo  44 leerlingen het examen, daarvan is 23 leerlingen geslaagd.

Latiers: “We gaan analyseren waarom de resultaten zijn tegengevallen. Ik denk dat een aantal leerlingen te zenuwachtig was geweest bij het centraal schriftelijk examen.” De perikelen in Nederland over examenfraude heeft wel tot enige spanning geleid,zegt Latiers. Maar hij is blij dat het hele examen – met uitzondering van Frans – niet opnieuw gemaakt moest worden.

Liseo Boneriano kent ook een hoogtepunt in de examenresultaten. Leerlinge Estefania Feliz Mendez (18) haalde het hoogste cijfer, namelijk een tien voor wiskunde A.

Reportage van Belkis Osepa

Door: Belkis Osepa