PHILIPSBURG – Gouverneur Eugène Holiday heeft formateur Sarah Wescot-Williams tot woensdag de tijd gegeven om met een definitief rapport over de vorming van een nieuwe regering te komen. Dit besluit is genomen na overleg tijdens het afgelopen weekeinde.

Romain Laville. Foto DCOMM

Romain Laville. Foto DCOMM

Er zijn onbevestigde berichten dat het onafhankelijke parlementslid Romain Laville – de beoogde minister van economische zaken in het nieuwe kabinet – niet door de screening is gekomen. Noch het kabinet van de gouverneur, noch de formateur, noch Laville hebben hier uitsluitsel over gegeven.
Laville heeft vorig jaar het parlementslid Jules James van de Verenigde Volkspartij UP met de dood bedreigd. Tijdens een ruzie in het gouvernementsgebouw over het chaotische Tempo Turns 7 evenement heeft hij ook steelpan icoon Mighty Dow (Isidore York) bedreigd. Er is lang over gespeculeerd dat deze incidenten Laville niet ministeriabel zouden maken.
Het feit dat de formateur door kan gaan met haar werk duidt aan dat het besluit van vier ministers onder leiding van de demissionaire vice premier William Marlin om het parlement te ontbinden niet in vruchtbare aarde is gevallen bij de gouverneur.

Door: Hilbert Haar