AMSTELVEEN – Vertrekkend president-directeur Peter Hartman van de KLM is ereburger van Bonaire geworden. Gedeputeerde Burney el Hage van Bonaire verraste Hartman afgelopen week met het ereburgerschap.

El Hage heeft tijdens zijn werkbezoek aan Nederland ook een bezoek gebracht aan het KLM-hoofdkantoor in Amstelveen om te praten over de luchtvaartontwikkelingen op Bonaire. Tijdens deze bespreking haalde hij een Eilandsbesluit te voorschijn, getekend door gezaghebber Lydia Emerencia.

Gedeputeerde Burney el Hage en KLM-topman Peter Hartman Foto: OLB

Gedeputeerde Burney el Hage en KLM-topman Peter Hartman Foto: OLB

In het besluit stonden de beweegredenen om Hartman het ereburgerschap te verlenen. “De KLM is voor de economische ontwikkeling van Bonaire van essentieel belang en heeft een grote bijdrage geleverd aan de groei van de luchthaven. De heer Peter Hartman sinds 1973 betrokken bij de KLM, waarvan de laatste jaren als president-directeur en CEO. In deze hoedanigheid heeft hij veel heeft gedaan en betekend voor Bonaire.”

De kersverse ereburger was zichtbaar geraakt en verklaarde zeer vereerd te zijn met deze geste. Behalve het officiële Eilandsbesluit overhandigde El Hage hem ook nog een vlag van Bonaire en een kleurrijk schilderij van markante gebouwen in Kralendijk.

De op Curaçao geboren drs.ing. P.F. Hartman heeft er altijd blijk van gegeven een sterke band te hebben met het Caribisch deel van het Koninkrijk. De hoge vluchtfrequentie van de KLM naar Flamingo Airport draagt een forse steen bij aan de economie van het eiland.

De heer Hartman wordt op 1 juli opgevolgd door Camiel Eurlings.

Door: Belkis Osepa