PHILIPSBURG – Ruim 90.000 kinderen op de zes eilanden van de Nederlandse Cariben groeien op in omstandigheden die niet voldoen aan het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind. Dat concludeerde kinderrechtendeskundige Karin Kloosterboer van Unicef vorige week.

Annelies van den Assem - foto: Andrew Dick

Annelies van den Assem – foto: Andrew Dick

Ook de situatie op St. Maarten werd onder de loep genomen. Er zijn specifieke problemen die daar nu moeten worden aangepakt. Zo werd niet alleen vastgesteld dat leraren geweld gebruiken tegen leerlingen, maar dat ook leerlingen onderling geweldadiger zijn worden en ook het geweld van kinderen tegen leraren toenam. Annelies van den Assem van de Universiteit van St. Maarten was bij het Unicef onderzoek betrokken en sprak met onze verslaggever over het rapport.

Luister naar het interview van Andrew Dick met Annelies van den Assem