WILLEMSTAD – Bij de bekendmaking van het definitieve programma van het Curaçao North Sea Jazz Festival heeft mecenas en initiatiefnemer Gregory Elias aangegeven dat er volgend jaar nog wel een vijfde editie komt van het populaire jazz feest, maar dat voor de verdere toekomst nog niets zeker is.

Hans Elias - foto Bea Moedt

Gregory Elias – foto Bea Moedt

“Het eiland is groot genoeg voor meer bezoekers, maar waar moet je ze onderbrengen”, is volgens Elias de hamvraag .

Interview van Dick Drayer met Gregory Elias

Elias zegt dat hij al bezig is met de volgende editie ondanks het verlieslatende karakter van de onderneming. “Het is een schenking aan de Curaçaose gemeenschap. Het gaat om de positieve uitstraling van het eiland.” Over het voortzetten van dat mecenaat wordt nu kritisch nagedacht. De beperkende factor zou niet het geld zijn dat er bij moet, maar het gebrek aan accommodatie om een toenemend aantal bezoekers onder te kunnen brengen.

Door Dick Drayer