Wubbo Ockels aan boord van de Ecolution. Foto: Ariën Rasmijn

Wubbo Ockels aan boord van de Ecolution. Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Ondanks de agressieve vorm van nierkanker die bij Wobbo Ockels is geconstateerd, blijft de wetenschapper op Aruba werken. Dit zegt premier Mike Eman in reactie op de bekendmaking dat Ockels  aan de ziekte lijdt.

 

Luister naar het interview van Ariën Rasmijn met premier Eman.

Volgens Eman wil de voormalig astronaut hoe dan ook blijven werken. Er wordt flexibel omgegaan met de werkzaamheden, in verband met de behandeling die hij zal ondergaan, aldus de premier. Wubbo Ockels en zijn echtgenote verblijven al enkele maanden op de duurzame luxe zeiljacht Ecolution, dat is aangemeerd in de haven van Oranjestad. Naast advies geven aan de regering over duurzaamheid heeft hij ook een speciaal lesprogramma helpen ontwikkelen voor Arubaanse scholen.