Pueblo soberano (RR)WILLEMSTAD – Er is een breuk ontstaan in de Pueblo Soberano, de partij van de op 5 mei vermoorde politicus Helmin Wiels.

Vijf parlementsleden namens Pueblo Soberano (PS) hebben een splinterpartij opgericht omdat ze het niet eens zijn met de partijdirectie. De groep noemt zich ‘Aliansa Sivil’, de naam van de beweging die Wiels leidde voor hij Pueblo Soberano oprichtte.

Ivar Asjes
Een van de voortrekkers van dit initiatief is Ivar Asjes, de tweede op de lijst van PS. Eerder deze week diende Asjes al zijn ontslag als Statenlid in. Direct daarop maakte hij middels een persbericht uit naam van Pueblo Soberano bekend dat er vanmiddag een persconferentie zou volgen waarin de namen van de kandidaat-ministers en de nieuwe partijleider bekend zouden worden gemaakt.

Partij distantieert zich
Nu blijkt dat Asjes deze persconferentie op eigen houtje heeft belegd en dat PS zich distantieert van deze bekendmaking, is het onduidelijk hoe het nu verder gaat met de bekendmaking van de ministers namens PS. ‘”We hebben Asjes sinds dat hij het persbericht eruit stuurde meerdere malen gevraagd voor een overleg, maar hij weigert iedere dialoog”, aldus PS-voorzitter Donald Balentina. De persconferentie van Asjes gaat vanmiddag gewoon door, maar vindt niet plaats in het partijgebouw, maar in een vergaderzaal van het parlement.

Door: Natasja Gibbs