Een van de bars in San Nicolas waar prostitutie semi-legaal plaatsvindt. Foto: Ariën Rasmijn

Een van de bars in San Nicolas waar prostitutie semi-legaal plaatsvindt. Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Er zijn nog geen exacte cijfers over mensenhandel op Aruba zegt Jeanette Richardson-Baars, landelijk coördinator van de ‘Taskforce Mensenhandel’ op Aruba. Het aantal meldingen is nog altijd gering, met gemiddeld twee strafzaken per jaar. Wel is het zo dat op Aruba, in tegenstelling tot andere landen, meer gevallen worden gemeld van mensenhandel op de reguliere arbeidsmarkt dan in de seksindustrie. Daar is het moeilijk om aan betrouwbare gegevens te komen. Richardson-Baars hoopt volgende maand cijfers in handen te krijgen afkomstig van een onderzoek door de International Organization for Migration.

 

Ariën Rasmijn in gesprek met Jeanette Richardson-Baars