Pearls 2HILVERSUM – Honkballer Diegomar Markwell heeft er zin in om zaterdag 1 juni Antilliaanse rolmodellen in Nederland in het zonnetje te zetten: “Daardoor krijgen ze hopelijk meer zelfwaardering en doorzettingsvermogen verder te gaan om iets positiefs van hun leven in Nederland te maken.” Markwell is een van de sprekers op Pearls of the Dutch Caribbean waar Caribische rolmodellen in zeven categorieën gekozen worden.

Honkballer Diegomar Markwell over rolmodellen (bijdrage: Jamila Baaziz)

“Wij, als Antilliaanse honkballers in Nederland, proberen ook wat positiefs neer te zetten tegenover de Antilliaanse jongens die negatief in het nieuws komen”, aldus Markwell die voor de Nederlands honkbalploeg uitkomt sinds 2004. Dat jongens tegen hem opkijken vind hij wel leuk: “Het voelt lekker als mensen naar je opkijken en je waarderen voor wie je bent en wat je doet.”

Tijdens de Pearls zal hij vertellen hoe hij zijn doel bereikt heeft. “Ik moet elke dag hard werken en mijn best doen om bij de top te blijven horen. En ook doorzetten op de dagen dat ik niet zoveel zin heb. Als honkballer behoor je bij een van de beste spelers ter wereld als je 70 procent van de tijd faalt. En soms gaat alles niet zoals je wilt en zit je daarboven. Daar moet je dan overheen stappen en doorgaan. Dat is mijn veerkracht. Ik hoop dat mensen een positieve boodschap uit mijn verhaal halen.”

Markwell vertelt dat hij beter in zijn vel zit dan voorheen: “Ik heb in Nederland geleerd om een betere sporter te zijn, om zelfstandiger te leven. En ook dat ik gezond moet eten en hoe ik in conditie kan blijven: “Dit jaar voelde lekkerder omdat ik een paar kilo ben afgevallen.” Ook dat is natuurlijk een kwestie van doorzetten.

door: Jamila Baaziz