Santana di Cacho, de hondenbegraafplaats achter Baby Beach. Foto: Ariën Rasmijn

Santana di Cacho, de hondenbegraafplaats achter Baby Beach. Foto: Ariën Rasmijn

SAN NICOLAS — Het Korps Politie Aruba heeft afgelopen woensdag samen met de Kustwacht een partij drugs onderschept aan een strand bij Baby Beach in het zuidoosten van het eiland.

Iets na middernacht kwam de melding binnen vanuit de Kustwacht dat een boot was geland bij Santana di Cacho – de oude dierenbegraafplaats achter Baby Beach . De Kustwacht vermoedde dat het schip waarschijnlijk illegalen aan het droppen was.

Vanuit het bureau in San Nicolas werden twee eenheden gestuurd. Die troffen ter plekke inderdaad een bootje aan met daarin vier personen die niet over de juiste papieren beschikten. In het vaartuig troffen de agenten echter ook 40 kilo cocaine en 10 kilo marihuana aan. De inzittenden van het schip werden gearresteerd en de drugs in beslag genomen. Vooralsnog wordt verder geen informatie verstrekt door het KPA over de vangst. Er zijn niet eens foto’s beschikbaar, aldus woordvoerder John Larmonie. Minister Arthur Dowers (AVP) van Justitie en Onderwijs prees de betrokken instanties voor hun snelle optreden.

Dit was de tweede grote drugsvangst in relatief korte tijd. Onlangs nog kwam Aruba negatief in de publiciteit in het Duitse weekblad Der Spiegel waarin werd vermeld dat een groot deel van de drugs dat vanuit Colombia voor Europa bestemd is via Arub gaat. In het artikel werd toevallig ook Baby Beach als plek aangewezen waar drugs wordt gedropt.