De dreigvideo die na de moord op Helmin Wiels  verscheen

De dreigvideo die na de moord op Helmin Wiels verscheen

WILLEMSTAD (ANP) – De twee verdachte broers die zijn aangehouden voor bedreiging en de moord op Helmin Wiels, blijven acht dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten.De mannen, van negentien en zeventwintig jaar oud, meldden zich dinsdag 7 mei bij het politiebureau in Brievengat. Wiels werd zondag 5 mei op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten.


De twee verdachten zouden na de moord een dreigvideo op YouTube hebben geplaatst waarin ze aankondigen dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is. Op Facebook werden de twee ontmaskerd door bekenden die één van de broers herkenden, waarna ze zich kwamen melden bij het politiebureau om de toedracht van de video toe te lichten. De verdachten werden echter gelijk in de boeien geslagen. De politie houdt de twee vast op verdenking van ‘bedreiging en moord’, al is de politie sinds het begin van de aanhouding van de broers op zoek naar mogelijke andere daders.

Door: Leoni Leidel-Schenk