Frits Goedgedrag en Ronald Plasterk in Den Haag

Frits Goedgedrag en Ronald Plasterk in Den Haag

WILLEMSTAD – Oud-gouverneur Frits Goedgedrag (61) wordt staatsraad in buitengewone dienst bij de Afdeling advisering van de Raad van State. De ministerraad heeft op voorstel van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vandaag mee ingestemd hem voor benoeming voor te dragen.

 
Goedgedrag vertrok in november vorig jaar wegens gezondheidsklachten en wordt sindsdien vervangen door plaatsvervangend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede.

 
Ontslag
Goedgedrag moest 27 september met spoed naar het buitenland wegens hartklachten. Het gouvernement meldde kort daarna dat de gouverneur van deze klachten geen blijvende of aanvullende schade aan zijn hart heeft overgehouden, maar de oud-gouverneur diende op 22 oktober toch zijn ontslag in.

 
Door: Leoni Leidel-Schenk