Hoofdbureau-Politie-Curaçao-170710-fotoRRWILLEMSTAD – De politie op Curaçao heeft donderdagavond rond zes uur op de Gosieweg een huurauto in beslag genomen die voldoet aan het signalement van de vluchtwagen die tijdens de moord op politicus Helmin Wiels zou zijn gebruikt. Dat laat het korps via een bericht aan de media op het eiland weten.

Een half uur later deed het Openbaar Ministerie een huiszoeking bij een autoverhuurbedrijf in Rooi Santu, waar de auto vandaan komt. “We hebben daar nog een auto in beslag genomen en een aantal spullen die ons kunnen helpen in het onderzoek naar de moord op Wiels”, aldus de politie.

Nooit signalement
Wiels werd op zondag 5 mei op klaarlichte dag bij het strand van Marie Pampoen door onbekenden doodgeschoten vanuit een rijdende auto. Een signalement van de daders heeft de politie niet. Van de vluchtwagen bestond op straat enkel de informatie dat het om een goudkleurige Kia zou gaan, maar ook dat is nooit officieel door de politie bevestigd.

De gebroeders M.
Intussen zitten nog altijd de gebroeders M. vast op verdenking van bedreiging en moord met voorbedachte rade. De politie kwam de broers van 19 en 27 jaar op het spoor doordat zij een paar uur na de moord op Wiels een video met dreigende taal op You Tube plaatsten. De advocate van de jongens, Alicia Blonk, zegt dat haar cliënten blijven ontkennen iets met de moord te maken te hebben en dat de dreigvideo louter beeldspraak bevat en dus geen bewijs is van hun betrokkenheid bij de moord op Wiels.

Door: Natasja Gibbs