WILLEMSTAD – De rechter-commissaris heeft vandaag geoordeeld dat de broers die zijn aangehouden voor de moord op Helmin Wiels, niet meer worden verdacht van betrokkenheid bij de moord. Hun voorlopige hechtenis is nu alleen nog gegrond op de bedreiging met een terroristisch misdrijf. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

 
Het uiten van bedreigingen met de bedoeling om de bevolking vrees aan te jagen of de sociale structuur van een land te ontwrichten, kan volgens de wet als een terroristisch misdrijf worden gezien. Bedreiging met een terroristisch misdrijf wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van maximaal 100.000 gulden.

 
Dreigvideo
De mannen werden op dinsdag 7 mei aangehouden in verband met de verspreiding op YouTube van een video waarin ze aankondigen dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is. Wiels werd zondag 5 mei bij Marie Pampoen doodgeschoten.

 
Door: Leoni Leidel-Schenk