Stichting Save our Youth Curaçao organiseerde al eerder een manifestatie tegen criminaliteit

Stichting Save our Youth Curaçao organiseerde al eerder een manifestatie tegen criminaliteit

WILLEMSTAD – Na de dodelijke schietpartij bij de Chinese Hua Yuing minimarket en het oprukkende aantal brute overvallen op zwakkeren, is de maat vol voor Ringo Harrigan van stichting Save Our Youth Curaçao. Zondag organiseert hij een vredesmars tegen de harde criminaliteit en ziet het liefst dat er vertegenwoordigers komen van alle 56 nationaliteiten die op Curaçao zijn te vinden.

“Voornaamste deel van de huidige criminaliteit is de harde criminaliteit”, licht Harrigan toe. “In veel gevallen zijn de criminelen zwaarbewapend en gewelddadig. Toeristen, stagiaires, gehandicapten mensen, bejaarden en winkeliers worden de laatste tijd vaak het slachtoffer van brute overvallen.”

 
Vlaggen
De mars begint bij Aqualectra/ Isla verde en eindigt bij het Brionplein, waar een woordvoerder van de Chinese familie van het slachtoffer van de minimarket Hua yuing, Harrigan en een pastoor aan het woord komen. “We hebben 56 nationaliteit wonen op Curaçao, iedereen kan meelopen en een vlag van hun land meenemen. Zo kunnen we de vlaggen van alle landen verenigen”, zegt Harrigan. Het is de bedoeling dat deelnemers in het wit gekleed komen. Zondag wordt er om 15.00 uur verzameld bij Isla verde en om 15.30 uur begint de mars.

 
Door: Leoni Leidel-Schenk