PHILIPSBURG – De rechtbank in Sint Maarten heeft woensdag een nu 27-jarige vrouw veroordeeld tot een grotendeels voorwaardelijke gevangenisstraf voor een tweevoudige poging tot moord op haar destijds 6 maanden oude baby in de nacht van 25 op 26 mei 2009.
Keneshia Tunisia Richardson werd veroordeeld tot 2 jaar en 184 dagen gevangenisstraf. De 184 dagen heeft de vrouw al in voorlopige hechtenis doorgebracht in 2009. De 2 jaar zijn voorwaardelijk.


In 2009 stopte de vrouw die door psychiaters als depressief en ontoerekeningsvatbaar wordt beschouwd haar baby Makhaylan Boasman tot twee keer toe met een plastic zak over zijn hoofdje in een sporttas die zij vervolgens dichtritste. De vader redde het kindje beide keren, maar het overleed desondanks enkele uren later.
Het Nederlands Forensisch Instituut heeft niet kunnen vaststellen dat de baby door verstikking om het leven is gekomen. Waarschijnlijk is de dood het gevolg van een aangeboren hartafwijking.

Door: Hilbert Haar